Ιστορία εργαλείων κοπής 1

 

H ιστορία της ανθρωπότητας έχει προχωρήσει στην εξέλιξη των εργαλείων κοπής. Το 1898, εφευρέθηκε ο “χάλυβας υψηλής ταχύτητας (HSS)”. Λόγω της εισαγωγής χάλυβα υψηλής ταχύτητας, σημειώθηκε μια δραματική βελτίωση στην κατεργασία σιδήρου.
Στη δεκαετία του 1920, ένας Γερμανός επιστήμονας, ο Δρ Schroter, εφηύρε το «τσιμέντο καρβίδιο» ένα νέο υλικό εργαλείου κοπής που ήταν πολύ πιο δύσκολο από το χάλυβα υψηλής ταχύτητας.
Το 1926, μια γερμανική εταιρεία που ονομάζεται Friedlich Krupp εμπορεύτηκε με επιτυχία το τσιμέντο καρβίδιο και άρχισε να πωλεί αυτά τα προϊόντα με το όνομα “Wie diamant” (τόσο σκληρό όσο το διαμάντι). Το 1928, η General Electric (GE) της United State διέθεσε προϊόντα τσιμέντου καρβιδίου με το όνομα “Carboloy”. Την ίδια στιγμή στην Ιαπωνία, η Toshiba, η Sumitomo, η Mitsubishi Materials και άλλες εταιρείες ξεκίνησαν τη δική τους έρευνα & amp; ανάπτυξη με προϊόντα τσιμέντου από καρβίδιο / χάλυβα υψηλής ταχύτητας.
Τα τελευταία 80 χρόνια από την εφεύρεση του τσιμεντοειδούς καρβιδίου έχουν αναπτυχθεί διάφορες τεχνολογίες, επίστρωση, κεραμικά, κεραμοειδές και πολυκρυσταλλικά συμπαγή (πυριτωμένο υπερ-σκληρυμένο συμπαγές). Πρόσφατα, εφευρέθηκε επίσης μια τεχνολογία σχηματισμού διαμαντιού κρυστάλλου στην επιφάνεια του καρβιδίου τσιμέντου. Καθώς αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες έχουμε δει μια αύξηση στην ποιότητα των εργαλείων κοπής, αυτό με τη σειρά του οδηγεί επίσης σε δραστική αύξηση των ταχυτήτων κοπής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Έκτοτε, οι εταιρείες τελειοποιούν τρόπους να κόβουν χάλυβα, σκυρόδεμα, ξύλο και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.
Ενώ έχουμε ξεπεράσει τη Βιομηχανική Επανάσταση, εξακολουθούμε να βρίσκουμε τρόπους για να κάνουμε σκληρότερους, ισχυρότερους χάλυβες και καλύτερους τρόπους κατασκευής εργαλείων.

 

 

Αν ψάχνετε για τα πιο προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία κοπής, επισκεφτείτε το https://cuttingtools.gr/ και επιλέξτε από τις παρακάτω κατηγορίες αυτά που θα σας κάνουν πραγματικό ¨μάστορα ¨ .

Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Γρανιτένια Πλακάκια
Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Πέτρα
Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Γρανίτη
Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Μάρμαρα
Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Οικοδομικά Υλικά
Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Σκυρόδεμα
Δίσκοι Κοπής (Διαμαντόδισκοι) για Λειαντική χρήση
Ειδικοί Δίσκοι Κοπής
Ειδικά Εργαλεία για Γωνιακούς Τροχούς
Εργαλεία Διαμαντιών για Γρανιτένια Πλακάκια
Καμπάνα Λείανσης Διαμαντέ
Διαμαντοκορώνα Υγρής Διάτρησης
Νέα Διαμαντοκορώνα Ξηρής Διάτρησης
Σμυριδόδισκοι Κοπής Σιδήρου
Σμυριδόδισκοι Κοπής Πέτρας
Σμυριδόδισκοι Λείανσης Σιδήρου
Ειδικά Διαμορφωτικά για Επεξεργασία Υλικών
Μηχανήματα Κοπής Οικοδομικών Υλικών
Μηχανήματα Διάτρησης Οικοδομικών Υλικών
Νέοι Δίσκοι Κοπής Τιτανίου για Σίδερα, Σκυρόδεμα και Σκληρά Υλικά

One Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *